Młody Jęczmień

Zielony jęczmień stosują już gwiazdy i ludzie show-biznesu na całym świecie. Źdźbła jęczmienia są często określane mianem rogu obfitości w składniki witalne oraz jako najbogatszy środek spożywczy świata (dr Yoshihide Hagiwara). Zawiera prawie wszystkie z niezbędnych do podtrzymania procesów biochemicznych witaminy. Sławę początkowo przyniosły mu jego właściwości oczyszczające organizm. Następnie odkryto jego wspaniałe właściwości nie tylko opóźniające proces starzenia, ale nawet odbudowę DNA czy hamowanie rozwoju wielu poważnych chorób! Młody Jęczmień odnawia kwasowo – zasadową równowagę.

Czym tak naprawdę jest ten cudowny sok?

Zapraszamy do lektury artykułu opublikowanego przez portal naturalnemetody.pl <--- KLIK



Jak należy spożywać sproszkowany jęczmień?

1 łyżeczkę proszku Greenovita należy rozpuścić w szklance (ok 200 ml) wody, mleka lub ulubionego soku owocowego – ciecz nie może być gorąca! Wysoka temperatura niszczy wartościowe składniki zawarte w jęczmieniu np. unieczynnia enzymy. Dodatkowo nie wolno mieszać przygotowanego soku metalową łyżeczką lub innym mieszadełkiem – polecamy zastąpić je drewnianym, szklanym lub plastikowym. Zaleca się picie 2 szklanek  dziennie, najlepiej przed jedzeniem. Jęczmień można stosować jako dodatek do wszelkiego rodzaju sałatek, koktajli, smoothie itd.